Sportivii clubului nostru au terminat pe primele locuri la cele mai importante categorii

 

Locurile 1, 2, 4, 6, 7 la seniori

 

Astfel luptătorul Bíró Krisztián, de la CSM-CSS Târgu Mureș a ocupat locul I în ierahia seniorilor, la sporturi olimpice!

Bíró Krisztián, component de bază al lotului national de lupte libere al României, a cucerit în 2023 medalia de bronz la Europenele de seniori Under 23 de la Plodiv, din Bulgaria, iar la Mondialele Under 23 de la Tirana s-a clasat pe locul IV. Pe plan intern, este multiplu campion național și câștigător al Cupei României.

 

5 din 10!

 

Între primii 10 sportivi ai judeţului, 5 au reprezentat CSM Târgu Mureş în competiţiile din 2023!

Astfel, locul doi a fost ocupat de Nicuşan Daniel, locul IV. de către Fángli Henrietta – ambii înot -, locul 6 Răchită Şerban – tir cu arcul -,  iar locul 7 Szép Zoltán – lupte libere.

 

Locul II la echipe!

 

În ierarhia echipelor de seniori CSM-CSS Târgu Mureş s-a situat pe locul secund, obţinând anul trecut titlul de campion şi vicecampion naţional la lupte libere.

 

 

Cel mai bun antrenor!

 

La categoria seniori, ramuri olimpice a fost decernat şi titlul de cel mai bun antrenor al anului 2023 al judeţului Mureş.

Spre mândria noastră, distincţia a ajuns la Fazakas Csaba, antrenorul echipei noastre de lupte libere!

 

 

Primii şi la juniori!

 

La categoria juniori, sporturi olimpice, pe primul loc s-a situat tot o sportivă reprezentând secţia de lupte al clubului nostru, Lircă Georgiana, vicecampioană mondială şi europeană, respectiv sportiva anului la U20 în cadrul Federaţiei Române de Lupte!

 

La evenimentul organizat de către Direcția Județeană de Sport Mureș în Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu Mureș, au mai fost premiaţi următorii sportivi reprezentând CSM Târgu Mureş:

 

juniori – sporturi olimpice:

  • Jakab Szilárd Sámuel – atletism, campion naţional şi multimplu medaliat la CN
  • Móréh Tamás – tir cu arcul, campiona naţional şi multiplu medaliat la CN
  • Mărcuş Alexia şi Şchiopu Tania (componentele echipei de senioare al CSM TG Mureş, participantă în LNBF) – pentru titlul de vicecampioană mondială la baschet 3×3 – reprezentând clubul Gladius Tg Mureş.

 

juniori – ramuri neoplimpice:

  • Kádár Nóra – popice medaliată cu argint la CM de popice U18
  • Fazakas Róbert – popice, campion mondial la popice U18

 

 

Premii speciale

 

La Gala Sportului Mureşean 2023 au fost acordate 4 premii speciale:

Printre cei premiaţi s-a aflat şi coordonatorul secţiei noastre de lupte libere, prof. Gyarmati Ferenc, pentru întreaga sa activitatea ca arbitru internaţional.

El a fost premiat în 2019 cu “Fluierul de aur”, cea mai înaltă distincție al forului mondial United World Wrestling.

A participat în calitate de arbitru de două ori la Jocurile Olimpice, în 2016 la Rio De Janeiro şi în 2021 la Tokyo.

Este cel mai renumit arbitru de lupte din România, membru al comisiei de arbitri din cadrul federatiei internaţionale, preşedintele Colegiului Central al arbitrilor din cadrul Federatiei Române de Lupte.

 

Printre cei care au oficiat la înmânarea distincţiilor a fost invitat şi directorul CSM Tárgu Mureş, Szászgáspár Barnabás.

 

 

Felicitări tuturor!

 

Suntem extrem de mândri de rezultatele voastre!

 

HAI CSM TGM!  

Share This