Sportivul nostru, Jakab Samu s-a clasat pe locul trei la 200 m la Campionatele Naționale U18, dar în proba de 60 m a realizat cel mai bun timp individual, suficient „doar” pentru locul patru.

În urmă cu o săptămână, el a mai câștigat bronzul la cat. U20 tot la 200 m, acum a reuşit să alerge cu o sutime de secundă mai repede. 

În proba de 60 de metri la Campionatele Naționale desfăşurată din nou în Sala de Atletism Ioan Sőtér/Lia Manoliu din București, Jakab Samuel a concurat mai întâi în proba de 60 de metri, terminând pe locul cinci în serie cu 7,14, iar apoi în finală a alergat un senzațional 7,07 secunde pentru a-și stabili un record personal, care a fost suficient „doar” pentru locul patru.

– „Din nefericire, am avut doar 1/100 de secundă în plus față de locul trei și 2 sutimi de secunde față de al doilea (timpii lor au fost 7.06 și 7.05). După un start „bombă”, am fost al doilea în pluton până la 50 m, apoi am fost depășit de cei doi adversari în ultimii 10 m. Nu sunt mulțumit de locul obținut, dar sunt mulțumit de propriul record!” – a declarat Jakab.

A doua zi, el a cucerit medalia de bronz la naționalele U18 la 200 m, cu 23,08 secunde:

– „Din păcate, nu m-am simțit suficient de puternic, așa că nu am putut da tot ce am mai bun, am alergat cu 0,19 secunde mai încet decât recordul meu personal.”

Interesant este că în acest sezon indoor Jakab Samu deține cel mai bun timp al anului la 200m U18 (lider național U18), dar din păcate nu a reușit să facă acest lucru la Naționale.

– „Așa s-a încheiat sezonul „indoor”, îi mulțumesc lui Dumnezeu și tuturor celor care m-au sprijinit să obțin aceste rezultate!”

Bravo Samu!

Hai CSM TGM!

Share This