(Sámuel Jakab, în tricou roşu, al doilea din stânga)

Atletul clubului nostru a obținut cel mai bun rezultat în proba de 200 m la categoria de vârstă U18, calificându-se astfel la „European Youth Olimpic Festival”, (FOTE– Festivalul Olimpic al Tineretului European) care va avea loc la Maribor, Slovenia, în perioada 23-29 iulie!

Aceasta va fi prima competiție internațională a lui Samuel Jakab, calificarea l-a obținut având cel mai bun rezultat la categoria de vârstă U18 în acest an. El a reușit să-și învingă cel mai bun adversar cu 0,3 secunde.

Cu această competiție, calificarea pentru FOTE a fost finalizată.

 

Medalie de bronz la ștafetă!

 

Campionatele Naționale U20 s-au desfășurat pe stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, unde sportivul nostru a concurat în prima zi cu ștafeta de 4×100 a Liceului cu Program Sportiv.

Din păcate, unul dintre coechipieri s-a accidentat înainte de cursă, astfel că a trebuit să fie înlocuit cu sportivul de la săritura cu prăjina, care s-a „întins” și el după 50 de metri de alergare și a reușit abia să se „târască” la linia de sosire. Totuși astfel am terminat pe locul trei pe țară, cu timpul de 43,97 secunde.

– „Colegii mei de echipă au fost și ei foarte buni, merită lăudați! Am muncit din greu pentru acest rezultat!”

 

Locul patru la 200 m între sportivi mai mari!

 

Samuel Jakab a concurat a doua zi în proba de 200 de metri. A fost foarte cald (30 de grade C) și un soare arzător. Pe traseu a fost foarte puțină umbră, dar Samu –  după o încălzire reușită – a reușit să stabilească un nou record personal, 22,08 secunde, cu 0,20 secunde mai mult decât recordul său anterior.

Acest lucru i-a adus locul 4, în spatele a doi alergători din 2005 și unul din 2004, dar nimeni din grupa sa de vârstă nu l-a întrecut. Samu Jakab s-a născut în 2006!

 

Samu Jakab: – „A fost o alergare foarte bună și a decurs foarte bine. Având în vedere condițiile în care ne putem antrena, este un rezultat bun. Următoarea cursă va fi la Campionatul Național U18, la sfârșitul săptămânii viitoare, unde voi concura la 100 m, de asemenea la ștafeta 4×100 m și la 200 m. Sunt recunoscător tuturor celor care m-au susținut, dar mai ales lui Dumnezeu!”

 

După cursă, atletul nostru a participat și la un test antidoping.

Iată şi cursa de 200 de m, unde Sámuel Jakab (pe culoarul 2, în maieu roşu) a obţinut recordul personal!

Felicitări, Samu!

HAI CSM TGM!

Share This