Nici Steaua Bucureşti nu a găsit răspuns la jocul nostru colectiv!

CSM Târgu Mureş – Steaua Bucureşti 99-82 (21-22, 29-20, 26-19, 23-21)

Marcatorii echipei noastre: Mathis 24 (7×3), Gajovic 20 (4×3) + 13 rec!, Sánta 20 + 8 rec, Martinic 19 (1×3) + 11 ass!, Person 10 (2×3),  Bölöni 3 (1×3),  Engi Rosenfeld 3 (1×3). A mai jucat: Şolopa, Borşa, Sólyom.

Fără Lowrance – accidentat săptămâna trecută – antrenorul nostru, George Trif a trebuit din nou să improvizeze sub panou.

El a început partida cu Martinic, Person, Gajovic, Şolopa şi Sánta.

După doar câteva secunde steliştii aveau deja 3-0 pe tabelă după tripla lui Jovanovic. Primele noastre puncte le-a adus căpitanul Sánta, dar oaspeţii s-au detaşat la 8 puncte (3-11). A fost punctul în care antrenorul nostru a trebuit să ceară primul timp de odihnă.

Sánta şi Gajovic ne au readus la trei puncte, apoi Martinic a restabilit diferenţa. tot muntenegreanul a fost cel care prin cinci puncte consecutive ne-a a dus pentru prima oară în avantaj, dar finalul primului sfert s-a terminat cu două libere marcate de către oaspeţi.

După doar câteva secunde trecute din sfertul doi, Anthony Mathis şi-a început recitalul cu un coş de la distanţă, fiind secondat de triplele lui Bölöni şi Gajovic. Antrenorul oaspeţilor a cerut time out la 30-24 pentru noi.

Dar Mathis a fost de neoprit: cu două triple şi trei libere marcate, americanul şi-a adus echipa la 12 puncte după un run solo de 9 puncte, la Martinic şi Gajovic au mai adunat încă trei, reuşind cel mai mare run pentru echipa noastră din acest meci. După and one-ul lui Stan, „Gajo” a mai adăugat trei puncte şi la 45-30 antrenorul Stelei a mai cerut un timp de odihnă.

Oaspeţii s-au apropiat ameninţător, au revenit la 6 puncte după un run de 9-0, dar tripla lui Engi-Rosenfeld a picat la timp. Coşul lui Stan din chiar ultima zecime de secundă din prima repriză a consemnat un avantaj de 8 puncte pentru elevii lui Trif.

În sfertul trei, chiar dacă Sánta ne-a adus din nou la 10 puncte în faţă, Vragovic s-a asigurat să nu scăpăm prea repede în învingătoare,şi şi-a readus echipa în meci la doar două puncte. 54-52

Ne-au trebui mai mult de 4 minute pentru a restabili diferenţa de două cifre, şi cu un nou run de 9 puncte deja ne-am apropiat de +20…

În ultimul sfert Mathis a continuat recitalul triplelor, cel care ne-a a dus la o diferenţă liniştitoare a fost Martinic cu o aruncare letală din afara semicercului, şi sala a explodat de bucurie, fiindcă pe tabelă se afla 82-61.

De aici nu s-a mai pus la îndoială învingătoarea, doar diferenţa dintre cele două echipe.

După ce am ajuns la +27, am redus turaţia motoarelor, oaspeţii cosmetizând scorul. Tripla lui Vragovic cu 6 secunde înainte de final ne-a privat de o victorie la 20 de puncte.

A fost o seară memorabilă, poate una dintre cele mai frumoase din acest sezon, în care biletele online s-au epuizat repede, dar şi la faţa locului s-au vândut toate.

Sala arhiplină a făcut o atmosferă extraordinară, domnişoarele de la Blessed Dance Studio au adus un ritm în plus (mulţumim Novatop), iar voucherul de 1000 de euro oferit de Sportlife Shop îşi aşteaptă proprietarul la concursul din meciul cu Focşani în week.-endul următor.

Bravo băieţii! Mulţumim suporterilor!

Hai CSM TGM!

Share This