Formaţia noastră a câştigat şi cea de a doua confruntare cu Ploieşti, şi câştigăm seria cu 2-0.

Urmează finala grupei 11-18, pentru ocuparea locului 11, adversarul nostru va fi Târgu Jiu, primul meci acasă miercuri, 10 mai.

Semifinală locurile 11-14, meciul doi:

CSM Târgu Mureş – CSM Petrolul Ploieşti 94-81 (22-26, 25-21, 27-17, 20-17)

Marcatorii echipei noastre: Mathis 21 (5×3), Borşa 17 (2×3), Martinic 13 p + 11 as, Gajovic 12 p(2×3) + 8 rec, Sánta 12 p, Person 7 (1×3), Lowrance 5 (1×3), Şolopa 4, Mureşan 3 (1×3), au mai jucat Engi-Rosenfeld şi Nistor.

 

Antrenorul nostru, George Trif a început partida în formula: Martinic, Mathis, Borşa, Gajovic şi Sánta (revenit după cea de a doua etapă de suspendare).

Începutul partidei a fost unul echilibrat, din echipa noastră Borşa a adus 7 puncte din primele 9 ale echipei, dar între timp oaspeţii au ajuns la 10. tripla lui Mathis şi coşul lui Martinic ne-au readus la conducere dar plieştenii au egalat rapid. A intrat şi tânărul Mureşan, care cu o triplă frumoasă ne-a readus în faţă, dar nu pentru mult timp. Oaspeţii au terminat mai bine sfertul şi aveau un avantaj de 4 puncte. (22-26)

Tot aşa de bine au continuat ploieştenii şi în actul secund, Mathis întrerupând seria de 8 puncte ale oaspeţilor. Apărarea noastră nu a funcţionat prea bine, dar atacul ne-a ţinut în apropiere, iar cele două coşuri de sub panou ale lui Sánta a consemnat din nou egalitatea, dar nu pentru mult timp. Dar liberele lui Gajovic ne-au readus încă o dată la conducere, dar finalul primei reprize ne-a prins la scorul de 47-47.

Reveniţi mult mai montaţi din vestiar, jucătorii noştri au întărit un pic apărarea, şi chiar dacă oaspeţii au marcat primul coş, a fost ultimul moment când au mai condus în această partidă.

Au urmat două triple de senzaţie al lui Mathis şi un coş al lui Sánta, dar nu ne-am putut desprinde deoarce Ploieştiul a revenit mereu. La tripla lui Gajovic a răspuns Funderburk, dar a venit momentul lui Lowrance care a reuşit 5 puncte consecutive, plusat de Person. Degeaba a cerut timp de odihnă antrenorul oaspeţilor, nu a putut opri seria de 13-0 ale băieţilor noştri şi astfel de la61-61 s-a ajuns la 74-61. Sfertul s-a terminat cu trei puncte primite, astfel înaintea actului final aveam plus 10 pe tabelă. 74-64.

În ultimul sfert echipa noastră a gestionat excelent avantajul, mereu am fost aproape de cele 10 lungimi, +-2,3 puncte, astfel finalul a fost unul liniştitor pentru fanii noştri, care au fost din nou la înălţime!

Sala plină, biletele vândute aproape în totalitate!

Baschetul mureşean revine încet la locul care l-a consacrat!

Bravos băieţii, bravos şi antrenorilor George Trif şi Vlad Pora!

Mai avem o singură confruntare, cea pentru locul 11 într-o serie de 2 din trei cu CSM Tg Jiu!

HAI CSM TGM!

Share This