Toţi componenţii echipei masculine sunt entuziasmaţi de faptul, că la sârşitul săptămânii vom da startul oficial în noul sezon baschetbalistic.

Clubul nostru a ţinut astăzi o conferinţă de presă, unde au fost prezenţi cei doi antrenori, George Trif – principal, respectiv Vlad Pora – secund, precum şi căpitanul echipei Szabolcs Santa, jucătorul american Jakob Lowrance şi tânărul Cristian Mureşan.

Toţi au declarat că după o lungă perioadă de pregătire, cu meciuri amicale, aşteaptă cu nerăbdare acest start de sezon.

 

GEORGE TRIF, antrenor principal – începem să creştem în formă

A fost o perioadă de pregătire destul de lungă. Sperăm să abordăm aceste meciuri cât mai bine, să reușim să ne calificăm în primele 8 echipe, obiectivul nostru. Grupa în care am fost repartizaţi, cu Focșani și cu Galați este una zic eu accesibilă, nu ușoară, dar putem să ne luptăm cu ei cu siguranță, mai ales că jucăm pe teren propriu și în fața propriilor suporteri pe care cu ocazia asta să le transmit să vină la sală, să ne susțină ca și până acuma. Aportul lor în timpul meciurilor este unul foarte, foarte mare și ne ajută foarte mult. Perioada de pregătire a fost una destul de lungă. Ok, nu am avut chiar totul lotul la dispoziție de la început, dar pe parcurs s-au alăturat toți jucătorii cu mici probleme, cu accidentări nu foarte grave, dar încercăm sper ca la ora primului meci să fie toată lumea validă și gata să se joace și să dăm ce avem mai bun pe teren. Am avut și câteva meciuri pregătitoare. Chiar în weekendul acesta am fost la Sibiu, unde am avut 2 meciuri destul de intense cu echipe bune din campionat. Au fost și lucruri bune și lucruri mai puțin bune pe care încercăm să le corectăm până la începerea Turneului Cupei României.”

 

 

VLAD PORA – secund: Băieţii sunt pregătiţi!

A fost o perioadă lungă de pregătire, o perioadă în care echipa cât de cât a reușit să se unească.

Părerea mea este că ușor ușor se creează și se va crea această chimie de care avem nevoie în vederea meciurilor oficiale. La fel sunt entuziasmat pentru că vom juca în fața suporterilor proprii acest prim tur de Cupa României. Băieții, din ceea ce am văzut în cadrul sesiunilor de pregătire, și în cadrul meciurilor amicale sunt foarte pregătiți. Cu siguranță vom avea 2 meciuri foarte bune versus Focșani și Galați și bineînțeles, ne dorim calificarea în Final8. Totodată, sunt foarte bucuros că nu avem probleme majore de sănătate după această perioadă de pregătire și după aceste meciuri. Și la fel subliniez cum a zis și George așteptăm publicul în număr cât mai mare la sală, să ne susțină să fie alături de noi în aceste provocări și împreună să reușim să ne atingem scopul în acest an.”

 

 

SÁNTA SZABOLCS: Noi suntem mai mult decât o echipă, suntem o familie!

Ca și echipă 90% am rămas aceeași băieți, antrenori, am rămas același grup ce am fost anul trecut cu 70-80% cu care am pornit la drum încă din divizia B și acest lucru chiar mă bucură. Suntem deja peste o echipă de baschet. Chiar suntem o familie. Mă bucur că acest turneu a reușit clubul să aducă la Târgu Mureș. Este un avantaj foarte mare că jucăm în fața propriilor suporteri. Toată lumea știe că și anul trecut am fost o echipă bună, spre foarte bună pe teren propriu, exceptând un meci, două poate. Mă bucur că jucăm în fața propriilor fani. Pe această cale îi rugăm să vină în număr cât mai mare că poate nici ei nu realizează ce mult. Am avut mici probleme,am venit de la lotul național un pic accidentat cu hernie cervicală. A fost o perioadă mai mai dificilă pentru mine. Am evitat așa se pare operația și am început antrenamentele sută la sută cu băieții deja de 2 săptămâni. Eu zic că sunt pe drumul cel bun, încă nu-s 100 la sută. Sper ca la momentul primului joc cu Focșaniul să fiu în toată regula. Important e ca echipa să fie sută la sută, să fim motivați, concentrați, să putem să respectăm indicațiile antrenorilor și să bifăm primul obiectiv al al acestui sezon, accederea în F8 și după această săptămână să răsuflăm un pic ușurați și această Cupa României să-o lăsăm până în februarie, şi să ne focusăm sută la sută lacampionat. Este un obiectiv foarte important pentru noi și să sperăm că duminică deja să bifăm această prezență în F8.

 

 

JAKOB LOWRANCE: Este prima echipă la care am revenit!

Jucătorul american a venit un pic mai târziu înapoi la echipă, dar a venit motivat şi pregătit. El a vorbit despre obiectivele echipei şi despre faptul că este prima lui echipă unde se întoarce, deoarece a găsit la Târgu Mureş o echipă foarte bine închegată, cu oameni minunaţi, antrenori, jucători, şi cum a formulat: poate cei mai buni spectatori din ţară.

Ca toată lumea, şi noi avem obiectivul de a ne califica în Final8 al Cupei, dar o să luăm pas cu pas, posesie cu posesie şi vom reuşi să facem acest prim pas.

 

 

CRISTI MUREŞAN: Ne luptăm să primim şi noi cât mai multe minute 

În perioada de pregătire, simt că ne-am antrenat foarte bine. Suntem pregătiți fizic și din punct de vedere baschetbalistic, deja ne cunoaștem toți coechipierii, colegii mei au o mare experiență în baschet și noi, juniorii  primim încredere din partea lor, din partea antrenorilor și bineînțeles mergem în weekend să câștigăm ambele meciuri și așteptăm toți fanii la Sală să ne susțină.

 

 

Echipa noastră va juca primele sale partide oficiale în Cupa României, ale cărei grupă „C” va fi organizată la Târgu Mureş în acest week-end.

Puteţi deja procura biletele aici: cupa-romaniei-program-grupa-c-targu-mures/

HAI CSM TGM!

Share This