După un start de meci ratat echipa noastră de baschet masculin a reuşit să revină de câteva ori de la o diferenţă de două cifre, am şi egalat o dată, dar nu am mai reuşit să preluăm şi conducerea.

Înfrângere amară în propria arenă

LNBM, et. 9

CSM Târgu Mureş – FC Argeş Piteşti 81-85 (17-25, 19-20, 21-19, 24-21)

Marcatorii echipei noastre: Jeremic 15 (3×3), Martinic 15 (3×3), Sánta 13, Person 12, Gajovic 9 (1×3), Borşa 8, Lowrance 6, Paliciuc 3 (1×3). Au mai jucat Bölöni, Nistor

 

Oaspeţii au început furibund meciul din Sala Sporturilor „Simon Ladislau”.

Fometescu a reuşit trei aruncări de la distanţă la rând, astfel tabela a arătat 2-9 în minutul 4.

Ne-am apropiat la 5 puncte printr-o triplă semnată de Martinic, dar Fometescu a îngropat şi o a patra aruncare demoralizând un pic apărarea noastră.

Două coşuri ale lui Sánta de sub panou ne au adus la 4 puncte distanţă, dar finalul de sfert a aparţinut oaspeţilor.

La fel şi începutul actului secund, când au reuşit alte două triple şi un run de 8-0, stopat de libera lui Sánta.

Am reuşit şi noi un parţial de 7-0 cu un masterdunk al lui Borşa, şi eram din nou la 4 puncte, dar pauza mare ne-a prins iarăși cu -9…

 

În sfârşit am început şi noi excelent un sfert, triplele lui Jeremic şi Gajovic ne-au adus din nou aproape, la o posesie, dar nu am reuşit să egalăm, iar Fometescu a nimerit din nou coşul de la distanţă.

Diferenţa a stagnat mult timp  între 5-10 puncte în favoarea piteştenilor, finalul sfertului 3 venind la scorul de 57-64.

 

Sala zgomotoasă, în sfârşit aproape plină ne-a dat un impuls la începutul ultimului act, şi până la mijlocul sfertului am reuşit să recuperăm din nou handicapul, ajungând încă o dată la o singură posesie. Din păcate căpitanul nostru, Sánta  Szabolcs a fost scos de pe teren cu cinci greşeli personale.  Dar şi aşa a venit o aruncare de la distanţă din partea lui Jeremic şi după 0-0 tabela a arătat din nou egalitate: 73-73.

Din păcate nu am reuşit să profităm de momentul excelent, şi de ratările piteştenilor… dacă intra tripla lui Martinic… dar nu a intrat, şi oaspeţii au revenit în avantaj, acelaşi Allen ne-a marcat 6 puncte la rând: 4 din libere.

Mai erau 95 de secunde şi încă nu era totul pierdut, dar nu a intrat o nouă aruncare şi oaspeţii s-au distanţat la 9 puncte.

Dar totuşi tripla lui Paliciuc şi cele două libere marcate de Lowrance ne-au adus înapoi în joc – 4 puncte, ba mai mult la o repunere bine desenată de antrenorul George Trif, Jeremic a fost foarte aproape de un coş cu fault, dar mingea n-a vrut să cadă în inel. Jeremic a ratat una dintre libere şi piteştenii au gestionat bine finalul de joc.

 

Iată şi ce a declarat antrenorul nostru, George Trif după partidă:

 

Goran Martinic crede că am plătit tribut începutului mai ezitant:

 

Share This