Trei fete şi trei băieţi printre cei mai buni ai gereraţiei lor.

 

Selecționata feminină de U16 a fost convocată la Alexandria, acolo unde antrenorul Mădălin Piperea le-a convocat şi pe jucătoarele din Târgu Mureş: Şchiopu Tania, Mărcuş Alexia şi Teglas Crina.

Primele două au făcut parte în sezonul recent încheiat şi din lotul echipei noastre de senioare, participantă în LNBF.

Alexia a prins lotul de senioare de 11 ori, bifând aproape 16 minute pe meci, cu medii de 2,6 puncte, 1,8 recuperări şi 0,7 pase decisive.

Tania a jucat tot în 11 meciuri la senioare, având în medie aproape 14 minute jucate, cu medii de 4,2 puncte, 19, recuperări şi 0,5 pase decisive.

Toate cele trei jucătoare sunt şi componente ale echipei Gladius Mureşul Tg Mureş, medaliată cu bronz la CN U17.

 

La băieţi, unul dintre jucătorii de bază ai echipei masculine de Liga 1 al clubului nostru, a fost convocat pentru lotul naţional de U18.

 

Kiss Roland s-a alăturat coechipierilor la naţională în Bucureşti, unde se va afla în stagiul de pregătire până pe 3 mai.

El a jucat în 21 de partide în Liga 1, unde a prins în medie 26 de minute şi 20 de secunde, având medii de 15,6 puncte, 3,8 recuperări şi 3,3 pase decisive cu o eficienţă de 13,9.

 

 

Doi la U16!

 

Totodată doi dintre tinerii noştri talentaţi, Hadar Antony şi Smeu David au primit invitaţie să facă parte din lotul lărgit de U16 a României, care s-a reunit la Ploieşti pentru o pregătire centralizată tot până 3 mai.

Cei doi sportivi, pe lângă echipa de Liga 1 ai CSM Târgu Mureş, mai fac parte şi din echipa LPS Târgu Mureș.

Anthony are 3 meciuri jucate pentru CSM2 în Liga 1, iar David 15, cu aproape 15 minute jucate, şi medii de 5,5 puncte şi 1,7 pase decisive.

 

Mult succes sportivilor mureşeni!

 

HAI CSM TGM!

Share This