Sportolónk nyerte a 2023-as Román Terepkupát!

A versenyt a Román Íjászszövetség szervezte a Brassó megyei Zerenyesten, U21-es és felnőtt kategóriában.

Klubunkat egyetlen sportoló, Șerban Răchită képviselte a felnőtt férfi Compound kategóriában.
Șerban nagyon jó teljesítményt nyújtva aranyérmes lett.

negyeddöntőben a brassói AS CS Crown Cityt képviselő Valentin Muresianuval találkozott, akit 64-57 arányban győzött le.

Az elődöntőben a dévai SCM-s Judea Mirel ellen lőtt, és az alapverseny után döntetlenre álltak a felek (66-66), így a sportolóknak még egy nyílvesszőt kellett lőniük, és a legközelebbi döntötte el a győztest. Sportolónknak sikerült megnyernie a szétlövést, és bejutott a döntőbe.

A verseny utolsó felvonásában – immár a serleggel az asztalon – a bukaresti AS CS Aktív-ot képviselő Slavila Corneliuval találkozott, akit magabiztosan, 64-58-as eredménnyel győzött le, és ezzel megnyerte a kupát és az aranyérmet.

„Őszintén szólva nem voltak túl nagy elvárásaim, de a fő cél a dobogós helyezés volt. Az utóbbi időben nagyon nehezen ment az edzés, technikai szempontból is problémáim vannak, de az elmúlt hetek hőhulláma miatt is. Bízom benne, hogy sikerül leküzdenem a technikai problémákat, és erősen fejezem be a szabadtéri szezont.”

Móréh Tamás a világbajnokságon!

Klubunk sportolója a a Hyundai 2023-as Világbajnoki Döntőre Berlinbe.
Tamás már megérkezett a helyszínre, ahol holnap (július 31-én, hétfőn) részt vesz a hivatalos edzésen, kedden (augusztus 02-án) pedig megkezdi a kvalifikációt.

Drukkoljunk Tamásnak!

Íjászaink ebben a szezonban még két szabadtéri versenyen vesznek részt, augusztusban és szeptemberben rendezik a szabadtéri országos bajnokságot, illetve a terep országos bajnokságot.

HAJRÁ MVH VSK!

Share This