Sportivii noştri – studenţi în Statele Unite ale Americii – au reuşit în ultima perioadă câteva rezultate notabile la concursurile unde au participat.

 

Astfel Nicuşan Daniel, Mészáros Balázs és Fángli Henrietta au cucerit o serie de medalii la campionatele universitare, dar au stabilit şi câteva recorduri individuale, ceea ce dovedeşte că antrenamentele îşi dau roadele.

 

NICUŞAN DANIEL

 

A participat la America East Conference Championship (Campionatul Confeinţei de Est al Americii) unde a obţinut următoarele rezultate:

– locul I. la 200 yd mixt, cu timpul de 1:46.36

– locul I. la 100yd bras cu 52.57 sec, (nou record UMBC – University of Maryland, Baltimore County), este al 57-lea timp din topul NCAA Division 1,

– locul I. la 200yd bras cu timpul 1:55.58 (nou record universitar UMBC)

– locul I. cu ştafeta 4x50yd liber

– locul II. cu ştafeta 4x100yd mixt, unde a înotat brasul

– locul III. cu ştafeta de 4x50yd mixt al Universităţii, unde a înotat brasul

 

Daniel a primit şi câteva distincţii speciale:

– AESD Championship Swimmer of the Meet Award

– David Alexander Award (a acumulat cele mai multe puncte în 4 ani la Campionatul Conferinţei)

– numele lui este înscris de către America East Conference în “All-Academic Team” 2023-2024

 

MÉSZÁROS BALÁZS

 

A participat la Campionatul Conferinţei Atlanticii de Sud, unde a înotat în 4 probe individuale (100y bras, 100y fluture, 200y bras, 200y mixt şi a făcut parte din 3 ştafete (4×50 liber, 4×200 liber, 4×100 mixt).

În fiecare dintre probele individuale a stabilit recorduri individuale!

Balázs  a devenit campion al Conferinţei la 200 yarzi bras şi a obţinut locul II. la 200 yd mixt.

Echipa lui a terminat campionatul pe locul doi, Balázs a obţinut cele mai multe puncte pentru echipa lui, chiar dacă este doar în primul an de facultate.

Din păcate nu s-a calificat mai departe la Campionatul Universitar ale Statelor Unite, a obţinut la toate probele baremul B, cel mai aproape de baremul A a fost la 200 yd bras, unde i-a mai lipsit doar o jumătate de secundă! Dar – reamintim – Balázs  este doar în primul an de facultate!

 

FÁNGLI HENRIETTA

 

A participat la 2024 BIG 12 Conference Championship (Power 5 Conference — unul dintre cele mai puternice 5 conferinţe din sportul universitar american – nu numai la înot)

 

Rezultatele ei:

– locul IV. 100yd bras cu timpul de 59.29 sec, cu acest timp ea s-a calificat de pe locul 25 la NCAA Division 1 Championship (Campionatul Universitar al Statelor Unite) – este singura din echipa de înot al facultăţii ei, care s-a calificat la finala naţională

– locul IX. 200yd bras – 2:11.38 min. a câştigat finala B a competiţiei, este barem B pentru NCAA, dar deoarece s-a calificat la 100 yarzi, va avea posibilitatea să înoate şi la 200.

– locul II. cu echipa universităţii

 

Felicitări tuturor sportivilor!

 

Pregătirea lor profesională este ajutată de antrenorul nostru, Bartalis Károly.

 

HAI CSM TGM!

Share This