A pierdut meciul pentru medalia de bronz, s-a clasat pe locul 5.

 

Bíró Krisztián a participat la Campionatul European se seniori U23, competiţie ce s-a desfăşurat în Baku – Azerbaidjan.

Sportivul nostru a început excelent competiţia în limitele categoriei 74 kg, în primul tur l-a învins clar pe italianul Raul Caso cu 9-0, apoi în sferturi a câştigat şi mai clar cu 10-0 belgianul Muhammad Abdurachmanov după doar 130 de secunde.

În semifinală însă Krisztián nu a putut ţine pasul cu rusul Kamil Abdulvagabov, după o primă parte pierdută cu 0-4, a încercat să revină, dar a trebuit să se recunoască învins cu 3-7.

Sportivul nostru a mai avut o şansă pentru a obţine medalia de bronz.

În meciul decisiv contra turcului Ibrahim Metahan Yaprak prima repriză s-a încheiat cu 2-2, apoi după reluare adversarul a mai reuşit să facă 4 puncte. Krisztián a luptat din răsputeri, dar a reuşit doar să reducă din handicap în ultimul minut.

Scorul final a fost 6-4 pentru Yaprak, târgumureşeanul nostru clasându-se în final pe locul 5.

 

Bíró Krisztián a declarat paginii noastre că este un pic dezamăgit, fiindcă a vrut să câştige o medalie, dar este mulţumit că a dat totul din el şi că a reuşit să aibă parte de patru lupte foarte intense.

„Am câştigat două meciuri şi am reuşit două lupte foarte strânse. În semifinală am întâlnit un luptător din Dagestan, cei mai buni luptători din lume. A fost un adversar foarte incomod, cu o experienţă mult mai bogată decât mine, şi asta s-a văzut în semifinală. Poate ar fi fost bine să mai am şi eu concursuri înainte de CE, dar vom analiza acest fapt.”

 

Despre meciul decisiv pentru medalia de bronz contra sportivului turc, Krisztián a spus că s-ar fi aşteptat să câştige, dar a fost foarte obosit.

„Meciul pentru bronz l-am disputat în ceea de doua zi, seara încă a trebuit să „scap” de 2 kg ca să intru în categorie, la ora 22 încă alergam pe bandă. M-am trezit cu febră musculară şi nici nu am reuşit foarte bine recuperarea după prima zi.”

 

 

Chiar dacă mai are un an la U23, Bíró Krisztián începe de acum pregătirile pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2028.

 

Capul sus şi mult succes în continuare!

 

HAI CSM TGM!

Share This