Astăzi la sediul clubului nostru într-o conferinţă de presă am prezentat schimbările survenite în conducerea echipei noastre de baschet masculin din LNBM.

 

Astfel Péter Faragó este noul antrenor al echipei de seniori, iar George Trif devine coordonatorul echipelor de juniori şi preia şi echipa de Liga 1.

 

Decizia de schimbare a venit de comun acord între George Trif şi conducerea clubului nostru.

 

Péter Faragó (40 de ani) în sezonul recent încheiat a condus echipa noastră de Liga 1 cu care a terminat campionatul pe primul loc în competiţia echipelor satelit.

Faragó a fost jucător de baschet profesionist timp de 20 de ani. A jucat la mai multe echipe din Ungaria, de exemplu la Atomerőmű Paks, dar a evoluat şi în străinătate în Cipru şi Grecia.

Şi-a început cariera de antrenor la 33 de ani, conducând mai întâi echipa de juniori al clubului Vasas Budapesta, iar apoi a preluat echipa de seniori a clubului.

A activat ca director adjunct tehnic și antrenor de juniori la Debrecen, şi paralel a fost antrenorul naționalei U16 al Ungariei.

 

Péter Faragó a declarat următoarele la conferinţa de presă după prezentarea sa ca antrenor principal al LNBM.

-„În primul rând aş dori să evidenţiez munca depusă de către Barni (Szászgáspár), George (Trif) şi Vlad (Pora) pentru ceea ce au făcut pentru acest club, cu promovarea în LNBM, sezoanele petrecute printre cele mai bune echipe. Cred că a fost excelent ceea ce au realizat, dar cu o doză mare de neşansă la finalul sezonului trecut. Vreau să mulţumesc conducerii clubului pentru oportunitatea ca după un an de succes în Liga1 să am posibiltatea de a conduce prima echipă a clubului alături de Vlad Pora. Nu prea pot spune multe deocamdată, dar spre norocul nostru putem menţine jucătorii cheie şi obiectivul este să clădim echipa cu jucători tineri din Târgu Mureş şi să-i creştem alături de ceilalţi.”

 

 George Trif este în fenomenul baschetbalistic mureșean de 25 de ani.

Fost jucător de prima divizie, apoi antrenor la juniori, coordonator, antrenor secund şi apoi principal la echipa de seniori al Târgu Mureșului are în palmares mai multe titluri şi medalii în competițiile naționale de juniori. A fost și antrenorul naționalei de U16 al României.

Trif a fost alături de echipa noastră şi la începutul drumului în divizia a doua, cu care a reuşit promovarea în LNBM la sfârşitul sezonului 2021-2022, a terminat pe locul 11 la finalul sezonului 2022-2023, iar sezonul recent încheiat a terminat-o pe poziţia a 10-a, după ce s-a calificat cu echipa şi în Final 8-ul Cupei României.

 

George Trif a analizat profund ceea ce s-a întâmplat în sezonul trecut cu echipa noastră de seniori:

-„Am început foarte bine campionatul, ceea ce a dat impresia că putem mai mult, dar suspendarea lui Martinic şi accidentările lui Santa şi Lowrance au dezechilibrat complet echipa. Nu am reuşit să facem transferuri şi nu am reuşit să redresăm corabia în timp util. Am căzut atât fizic, cât şi psihic. Dar a fost un sezon bun, cu un final nedorit. În mare sunt mulţumit cu ceea ce am realizat. Mulţumesc tuturor care m-au şi ne-au sprijinit! Mulţumesc suporterilor care ne-au susţinut! Împreună cu conducerea clubului am hotărât această schimbare. Am mai lucrat cu juniori şi sunt foarte entuziasmat să revin la ei.”

 

Mulţumim George!

 

Directorul CSM Târgu Mureş, Szászgáspár Barnabás i-a mulţumit lui George Trif pentru munca depusă la clubul nostru până acum, şi a menţionat că vor lucra împreună la club.

Directorul CSM nu a uitat perioada foarte grea de la începutul revenirii baschetului mureşean în prima divizie.

 

-„George ne-a fost alături şi când ne-am înscris în Liga1 ca CSM, apoi un an ca CSU, am reuşit împreună cu el promovarea în LNBM, am reuşit să ne menţinem acolo, iar sezonul trecut am făcut un alt pas înainte. Totuşi finalul de sezon nu a fost aşa cum ni l-am dorit datorită şi cauzelor bine ştiute. Am avut două sezoane bune în LNBM, iar de acum o să lucrăm împreună în continuare cu George ca şi coordonator al echipelor de juniori, care au perspectivă, respectiv ca şi antrenor al echipei noastre de Liga1.”

 

Antrenor secund la echipa de seniori va rămâne în continuare Vlad Pora.

 

Deja se conturează echipa din sezonul viitor, avem câteva certitudini, dar vom reveni cu ele la momentul oportun.

 

Mult succes tuturor!

HAI CSM TGM!

Share This