Astăzi la sediul clubului nostru am prezentat unele dintre cele mai bune performanţe obţinute de către sportivii noştri în week-end-ul trecut.

 

 

Astfel au fost prezenţi reprezentanţii câştigătorilor Cupei României la futsal U19, antrenorul şi jucătorii exponenţiali ai echipei noastre de baschet masculin U15, respectiv cei doi atleţi veterani medaliaţi la CN de atletism.

 

La conferinţa de presă de astăzi a fost prezent şi directorul CSM Tg Mureş, Barnabás Szászgáspár, care a evidenţiat faptul că aceste rezultate au fost obţinute pe proiecte sănătoase cu sportivi autohtoni, din Târgu Mureş.

 

 

-„Am dovedit că avem viitor atât la futsal, cât şi la baschet! Am dovedit şi faptul că performanţa nu are vârstă, atleţii noştri veterani sunt în continuare în topul sportivilor şi la o vârstă mai înaintată.”

 

Echipa U19 de futsal şi-a apărat Cupa României, a câştigat toate cele trei meciuri în Final 8 de la Odorheiu Secuiesc şi a adus trofeul acasă la Târgu Mureş pentru a doua oară consecutiv.

 

Antrenorul Endre Kacsó a declarat că echipa a muncit foarte mult pentru acest nou succes:

-„Se dovedeşte încă o dată că acest proiect este unul sănătos. Avem copii foarte talentaţi care cresc an de an, stafful a făcut o muncă foarte bună alături de coordonatorul Cosmin Gherman care foloseşte tinerii şi în echipa de Liga 1. Important este că sunt mureşeni! Avem încredere şi susţinere din partea conducerii clubului, astfel credem că avem şanse şi în campionatul Elitelor U19. Sunt jucători în formaţia noastră care în curând ar putea face pasul chiar şi în lotul naţional de seniori a României!”

 

 

 

La conferinţă au participat jucătorii Patrick Cherteş, Eduárd Varga şi portarul Laurenţiu Săbăduş:

 

Patrick Cherteş, căpitanul echipei noastre de futsal U19:

 

 

Laurenţiu Săbăduş a „închis” poarta în două din cele trei meciuri din Final 8, dintre care o dată chiar în finală:

 

 

 

Baschet U15 – un loc 7 foarte onorabil

 

 

 

Echipa noastră s-a calificat printre cele mai bune 8 echipe din ţară dintre 43 de cluburi.

 

 

 

 

 

 

Antrenorul Vlad Pora a comentat astfel prestaţie echipei sale:

 

-„O echipă corectă, care joacă împreună de 4 ani.

Dintre cei trei prezenţi aici la conferinţa de presă, David Kovaci a fost cel mai eficient jucător, Mocsar Mark foarte combativ, Paul Costin un adevărat shooter cu 5-6 aruncări de trei puncte pe meci. Partea bună este că avem potenţial pentru viitorul echipei de seniori. Sunt foarte serioşi, sunt la toate antrenamentele chiar dacă sunt înaintea examenului de capacitate.

Este un proiect serios susţinut de CSM Târgu Mureş. Ne luptăm cu marile centre din ţară, Bucureşti, Cluj, Iaşi şi suntem acolo lângă ei de câţiva ani buni.”

 

Kováci Dávid – cel mai eficient din echipă, în finala pentru locul 7 a avut 22 de puncte, 25 de recuperări şi 3 capace. După cum a spus antrenorul Vlad Pora, Dávid este ca un burete pentru baschet, deoarece a început acest sport de doar un an şi jumătate.

 

Kováci Dávid:
-„Ne-am pregătit foarte mult pentru acest campionat. Am evoluat foarte mult faţă de sezonul trecut, mai ales fizic şi mental, şi am fost mult mai stabili pe teren. Am fost foarte aproape de cei care au terminat în fruntea clasamentului.”

 

Mocsár Mark a sosit de doar un an la Târgu Mureş din Oradea, dar s-a integrat foarte bine în echipă:

 

-„Este o experienţă nouă pentru mine, dar acest turneu final ne-a prins foarte bine. Nu a fost greu să mă integrez în această echipă, băieţii sunt foarte de treabă. A fost un turneu reuşit, chiar dacă celelalte echipe din faţa noastră au experienţă mult mai mare. Dar ştim unde trebuie să mai creştem.”

 

Paul Costin:
-„Este foarte uşor să marchezi de la distanţă dacă lucrezi foarte mult, ai răbdare şi exersezi foarte mult. Acest turneu final pentru mine a fost o experienţă nouă, am jucat cu cele mai bune echipe din ţară. Poate au fost mai experientaţi şi fizic mai puternici, dar am făcut faţă cu brio. Trebuie să întărim un pic apărarea şi să mai creştem din punct de vedere fizic.”

 

Vârsta nu contează

 

La conferinţa de presă i-am prezentat şi pe cei doi performeri la Campionatul Naţional de atletism pentru veterani.

La categoria +60 de ani Attila Böjte a câştigat cele două probe la care sa- înscris: 60 m plat respectiv triplusalt, iar şa categoria +75(!) de ani Csaba Fülöp a terminat pe locul doi la aruncarea greutăţii.

 

Csaba Fülöp:

– „Nu este uşor după o anumită vârstă, dar nu ne lăsăm! Am avut cinci antrenamente pe săptămână, fiindcă avem nevoie de două zile şi de odihnă. Din păcate am pierdut locul întâi din cauza mea, prietenul meu a aruncat cu 9 centrimetrii mai mult. Dar promit că la vară îmi iau revanşa. Un lucru este cert, la această vârstă până când nu te apuci de mişcare te simţi obosit, dar după ce începi să te mişti, viaţa devine altfel!”

 

Attila Böjte:

– „Finalele sunt grele, trebuie să dai totul, să te concentrezi la maxim. Pentru mine cel mai important a fost proba de 60 m, deoarece este proba mea preferată, după ce l-am câştigat m-am liniştit. Concurenţa este mare şi la această categorie de vârstă! De obicei începem pregătirile cel puţin cu două luni înainte de concurs, dar anul acesta am avut probleme de sănătate şi am avut mai puţin timp, dar am reuşit!”

 

Bravo tuturor sportivilor noştri şi antrenorilor lor!
Suntem mândri de performanţele voastre!

HAI CSM TGM!

Share This