Competiţia organizată de Federația Română de Tir cu Arcul s-a desfășurat la Aninoasa în probele de arc olimpic/compound şi barebow.

A fost a doua competiție din sezonul outdoor 2023, iar clubul nostru a fost reprezentat de 4 sportivi, Ioana Cocan la categoria Arc Olimpic Feminin Seniori, Tamás Móréh la categoria Arc Olimpic Masculin Under 18 şi de către Răchită Șerban şi Sándor Kacsó, amândoi la categoria Compound Masculin Seniori.

 

Aur pentru Tamás Móréh!

Tamás Móréh a avut de tras doar calificările unde s-a clasat pe primul loc şi şi-a adjudecat medalia de aur, deoarece a avut doar alți doi participanți în categoria lui. Pentru el a fost o cupă unde a testat modificările în tehnică şi cadența în execuție. Este clar că a funcționat, şi încet intră în forma dorită.

 

Argint Răchită Şerban!

Răchită Șerban a câștigat medalia de argint după un parcurs bun. În calificări acesta s-a clasat pe locul 2 şi a intrat direct în sferturi unde l-a întâlnit pe Marișca Dorin de la CSO Retezatul Hațeg, de care a trecut cu scorul de 140-139. În semifinală a concurat împotriva lui Rădoi Alexandru de la SCM Deva şi a câștigat meciul cu scorul de 143-139.

În finala pentru aur a tras împotriva lui Judea Mirel de la SCM Deva şi a pierdut cu scorul de 141-137, datorită unor greșeli tehnice care nu au fi putut rezolvate pe parcursul meciului. Deși rezultatul este unul bun, sportivul nostru consideră că are de redresat unele greșeli de tehnică şi de echipament pentru a continua sezonul într-un ritm ascendent şi pentru a atinge forma optimă până la Campionatul National de la sfârșitul lunii august.

 

Ioana Cocan, locul 6!

Ioana Cocan s-a clasat pe locul 6 în calificări şi apoi a fost eliminată în sferturi de Ioana Pușca de la SCM Deva cu scorul de 6-0. Se întoarce acasă înapoi la tabla de scris şi se focusează să corecteze greșelile sesizate în competiție.

 

Sándor Kacsó trage din nou după un an şi jumătate!

Sándor Kacsó s-a întors în circuitul competițional după o pauză de 1.5 ani schimbând totodată şi categoria de arc. El s-a calificat pe locul 11 iar mai apoi a fost eliminat în optimi de către Gheorghe Matei de la CS Gloriosa Bucuresti cu scorul de 141-123. Per total este mulțumit de rezultat, urmând să identifice greșelile în tehnică şi să redreseze problemele cu echipamentul avute în competiție pentru a atinge scoruri mai mari în viitor.

 

Urmează a treia competiție din sezonul outdoor la Predeal, Cupa Regelui 2023, competiţie organizată tot de Federația Română de Tir cu Arcul, care se află sub înaltul patronaj al Casei Regale din România.

 

Felicitări tuturor, Hai CSM TGM!

Share This