Răchită Şerban la 2 puncte de recordul naţional!

 

În acest sfârșit de săptămâna a avut loc cea de-a patra competiție din sezonul Outdoor, Cupa Federației, la Aninoasa.

 

Un loc întâi, două locuri doi pentru arcașii noștri!

 

Clubul nostru a fost reprezentat de către 4 sportivi. Tamás Móréh la divizia Recurve Under 18, Cocan Ioana la divizia Recurve Seniori Feminin, Răchită Şerban şi Kacsó Sándor, ambii la divizia Compound Seniori Masculin.

 

Răchită Șerban a avut un parcurs excepțional. În calificări s-a clasat pe locul 1 cu un punctaj de 701 puncte din 720 posibile și a fost la 2 puncte de egalarea recordului național.

Cu acest scor, a devenit al doilea sportiv din țară care reușește să depășească scorul de 700 pct în calificări!

După acest rezultat a avansat direct în sferturi, unde l-a întâlnit pe Matei Gheorghe de CS Gloriosa București şi a câștigat cu scorul de 145-138.

În semifinală s-a confruntat cu Gheorghe Popescu de la SCM Deva și a reușit să se califice în finală după victoria cu scorul de 145-143.

În finala pentru medalia de aur a tras împotriva lui Achilie Ovidiu de la CSA Steaua București, pe care l-a învins cu scorul de 144-141.

Bravo Şerban!

Ioana Cocan

Dintre ceilalți sportivi ai clubului nostru Cocan Ioana s-a calificat de pe locul 2 și a menținut această poziție și în clasamentul final, la fel ca Tamás Móréh, care și el s-a calificat pe locul 2 și încheiat competiția pe același loc.

 

Kacsó Sándor în schimb s-a calificat de pe locul 12, iar apoi a fost eliminat in optimi.

 

Iată ce a declarat câștigătorul Cupei Federației la divizia Compound Seniori Masculin, Răchită Șerban:

 

„A fost o competiție unde m-am autodepășit. Pe toată durata competiției a plouat dar m-am focusat pe execuții puternice, și mi-am stăpânit emoțiile mult mai bine. În final e un rezultat de care sunt foarte mulțumit şi cu mici modificări în tehnică sunt convins că voi atinge scoruri şi mai bune”

 

Locul trei la echipe!

 

Cu punctajele cumulate, sportivii noștri au obținut locul 3 pe cluburi și au adus acasă primul trofeu pentru echipe de când s-a înființat secția de tir cu arcul!

 

Urmează o pauză de câteva săptămâni până la următoarea competiție, Cupa României Field 2023, un format de competiție unde sportivii vor avea de parcurs 24 de ținte, 12 cu distanțe necunoscute și 12 cu distanțe cunoscute, amplasate la diferite lungimi și unghiuri.

 

Hai CSM TGM!

Share This