La Eindhoven, în Olanda a avut loc un prestigios concurs internațional de sală.

În cadrul JVD Open, a fost organizată o competiție de sală de 18 m, unde 188 de concurenți s-au întrecut în proba de arc olimpic pentru seniori.

Tamás şi tragerea perfectă

Printre ei s-a aflat şi reprezentantul României sportivul clubului nostru, Tamás Móréh.

Competiția în sine este una dintre cele mai mari competiții de tir cu arcul din lume (nu ca rang, ci ca număr), cu peste 900 de participanți – a relatat sportivul nostru.

În prima zi a competiției, au fost organizate 2 jumătăţi de concursuri de calificare, trase conform regulamentului JVD.

Aici, din punctajul maxim de 300/eveniment, Tamás a tras mai întâi 298 și apoi 300, scorul său total de 598/600 fiind suficient pentru locul 16 după prima zi.

În cea de-a doua zi a avut loc încă o jumătate de calificare, unde performanța sportivului nostru a fost ceva mai modestă, obținând un punctaj de 295 din 300, coborând astfel pe locul 23 la general.

 

„Ar fi trebuit să fiu în primii 8 pentru a fi în finală”. 

 

Momentul de cotitură a venit în runda Joker, unde cei 50 de concurenţi de după primii 8 au avut o rundă de shoot off, printre ei numărându-se, bineînțeles, și Tamás Móréh.

 

Primul arcaș român care a ajuns în finala acestui turneu!

 

– „Am câștigat toate rundele de 4/4, așa că am avut norocul să mă calific în finală de pe locul 9 la general. Calificarea mea în finală a depins de mai puțin de 1mm și, din păcate, am fost eliminat cu aproximativ tot atâta în prima rundă a finalei, unde am avut ocazia să concurez împotriva unor oameni care sunt modelele mele!”

 

Tamás Móréh și-a rezumat astfel participarea la acest concurs:

„În concluzie, sunt un pic supărat că finala nu a decurs așa cum mi-am fi dorit, dar mă simt norocos că am avut această oportunitate și că am reușit să mă perfecționez!”.
💪😁

Bravo Tamás!

HAI CSM TGM!

 

Share This