A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség azon döntésével kapcsolatban, miszerint a Marosvásárhelyi VSK az ABC Marosvásárhely jogutódja, ezúton tájékoztatjuk, hogy nem értünk egyet ezzel a döntéssel, és tájékoztatjuk a nyilvánosságot, hogy minden jogi lépést megteszünk a döntés megváltoztatása érdekében.

Ismételten felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Marosvásárhelyi VSK egy 14 szakosztállyal rendelkező multisportklub, és NEM az ABC Marosvásárhely jogutódja, sem jogi, sem sportszakmai szempontból, tekintettel arra, hogy nem vettük át sem az utóbbi kosárlabdacsapat történetét, sem a teljesítményét.

Ez egy válasz a közösségi médiában megjelent információkra:

 

A Marosvásárhelyi VSK keményen dolgozott azért, hogy visszakerüljön a romániai kosárlabda élvonalába, az alsóbb ligákból indulva, és NEM vette át egyetlen más csapat helyét sem.

Tájékoztatni fogjuk Önöket a jogi lépések alakulásáról, jelenleg a Marosvásárhelyi VSK a Román Kosárlabda Szövetség és más közintézmények álláspontjára vár ebben az ügyben, tekintettel arra, hogy a Marosvásárhelyi VSK egy közpénzből finanszírozott közjogi személy, amely nem tudja kifizetni egy olyan magánjogi személy által felhalmozott adósságát, amelyhez egyáltalán nincs köze, azon kívül, hogy ugyanazt a sportágat űzi.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség döntését felháborítónak és diszkriminatívnak tartjuk, tekintettel arra, hogy a lehető legrosszabbul érinti a sporttevékenységünket, ennek ellenére biztosítjuk Önöket, hogy a kosárlabdacsapatnak a következő szezonra van csapata, és a folytonosságra alapozva folytatja a javasolt projektet.

A Marosvásárhelyi VSK vezetősége

Hajrá MVH VSK!

Share This