Remekül sikerült Jakab Sámuel számára az U20-as, U23-as és felnőtt Országos bajnokság második fordulója.

 

A Krajován megrendezett versenyen sportolónk két számban állt rajthoz: 100 és 200 méteres síkfutásban.

 

Első nap, a rövidebb sprinttávon, Samu idei legjobbjával, 10.98 mp-cel a 3. helyen jutott az U20-as korosztály döntőjébe.

Ott egy századmásodperccel szaladt csak gyengébben, ez viszont a 4. helyhez volt elég.

 

Jakab Samu így értékelte a 100 métert:

„Nem vagyok csalódott, hiszen jó verseny volt és rájöttem pár technikai dologra, amin javítani fogok a következő versenyemen.”

 

Másnap, 200 méteren, már együtt szaladtak az U23-asokkal és a felnőttekkel is.

Atlétánk remek teljesítménnyel, a második futam második helyén végezve megnyerte az U20-as korosztály versenyét, ráadásul élete legjobbját szaladta, 21.78 mp-cel ért célba.

Érdekesség, hogy a futamgyőzelmet egy nála 2 évvel nagyobb versenyző szerezte meg, mindössze 0,02 mp-cel megelőzve a Marosvásárhelyi VSK-LPS sportolóját.

Ez az eredmény nem csak az U20-as győzelmet jelentette Samu számára, hanem a harmadik helyet az U23-asoknál és az 5.-et a felnőttek mezőnyében!

Jakab Sámuel nem hiába volt elégedett ezzel a teljesítményével:

 

„Nagyon elégedett vagyok ezzel az eredménnyel, mert ez volt a szezon első komolyabb versenye és még úgy érzem, hogy nem értem el teljesen a versenyformám. Azon a héten egy kis lábfájás is nehezítette a felkészülésemet. Készülünk a további versenyekre, majd július végén az országos bajnokságra. Hálás vagyok mindenkinek, aki támogatott és legfőképp Istennek! Folytatjuk a munkát!”

HAJRÁ SAMU!

HAJRÁ MVH VSK!

Share This