A férfi csapatunk minden tagja izgatottan várja, hogy a hét végén hivatalosan is megkezdjük az új kosárlabda szezont.

Klubunk ma sajtótájékoztatót tartott, amelyen jelen volt a két edző, George Trif – vezetőedző és Vlad Pora – segédedző, valamint a csapatkapitány Sánta Szabolcs, az amerikai Jakob Lowrance és a fiatal Cristian Muresan.

Mindannyian elmondták, hogy a hosszú, barátságos mérkőzésekkel tarkított felkészülési időszak után már nagyon várják a szezonkezdetet.

GEORGE TRIF,vezetőedző – kezdünk formába lendülni

Elég hosszú volt a felkészülési időszak. Reméljük, hogy a lehető legjobban fogjuk megközelíteni ezeket a mérkőzéseket, hogy sikerüljön a legjobb 8 csapat közé jutnunk, ami a célunk. A csoport, amelybe a Focșani és a Galati társaságában kerültünk, egy járható csoport, nem könnyű, de biztosan tudunk velük küzdeni, főleg, hogy hazai pályán játszunk, a saját szurkolóink előtt, akiket szeretnék meghívni, hogy jöjjenek ki a tornára és szurkoljanak nekünk, ahogy eddig is tették. Az ő hozzájárulásuk a mérkőzések alatt nagyon-nagyon nagy, és sokat segít nekünk. A felkészülési időszak elég hosszú volt, az elején nem igazán volt meg a teljes keretünk, de menet közben minden játékos csatlakozott hozzánk, kisebb problémákkal, nem túl komoly sérülésekkel, de igyekszünk, hogy remélhetőleg mindenki egészséges és játékra kész legyen, és az első meccs idejére a legjobbunkat nyújtsuk a pályán. Volt néhány felkészülési mérkőzésünk is. Éppen ezen a hétvégén Nagyszebenben voltunk, ahol 2 elég intenzív mérkőzést játszottunk jó csapatok ellen. Voltak jó és kevésbé jó dolgok, amelyeket megpróbálunk kijavítani a Román Kupa-torna rajtja előtt.

 

 

VLAD PORA – másdoedző: A fiúk készen állnak!

Hosszú felkészülési időszak volt, amely alatt többé, kevésbé sikerült egységessé tennünk a csapatot.

Az a véleményem, hogy lassan kialakul és létrejön ez az összhang, amire szükségünk van a hivatalos mérkőzésekhez. Azért is izgatott vagyok, mert a saját szurkolóink előtt fogunk játszani a Román Kupa első fordulójában. A srácok, abból, amit az edzéseken és a barátságos mérkőzéseken láttam, nagyon felkészültek. Biztos, hogy 2 nagyon jó mérkőzésünk lesz a Focșani és a Galați ellen, és természetesen szeretnénk bejutni a Final8-ba. Ugyanakkor nagyon örülök, hogy a felkészülési időszak és a mérkőzések után nincsenek komolyabb egészségügyi problémáink. És azt is szeretném hangsúlyozni, ahogy George is mondta, hogy számítunk a közönségre, hogy nagy számban jöjjenek el a sportcsarnokba, hogy támogassanak minket és legyenek velünk ezekben a kihívásokban és együtt érjük el idén a célunkat..”

 

 

SÁNTA SZABOLCS: Több vagyunk, mint egy csapat! Család vagyunk!

Csapatként 90%-ban ugyanazok a srácok, ugyanazok az edzők, ugyanaz a csapat vagyunk, mint tavaly, 70-80%-ban ugyanazok, akikkel a B divízió óta kezdtük, és ez nagyon tetszik nekem. Már túlléptünk egy kosárlabdacsapaton. Tényleg egy család vagyunk. Örülök, hogy ezt a tornát sikerült Marosvásárhelyre hoznia a klubnak. Hatalmas előny, hogy a saját szurkolóink előtt játszunk. Mindenki tudja, hogy tavaly hazai pályán egy, talán két meccs kivételével jó vagy nagyon jó csapat voltunk. Örülök, hogy a saját szurkolóink előtt játszunk. Így kérjük őket, hogy minél nagyobb számban jöjjenek el, mert talán nem is tudják, hogy mennyire fontosak. Volt egy kis problémám, a válogatottból egy kicsit sérülten, nyaki sérvvel tértem vissza. Ez egy nehezebb időszak volt számomra. Elkerültem a műtétet, és már két hete a fiúkkal edzek. Azt mondom, jó úton haladok, még mindig nem vagyok százszázalékos. Remélem, hogy a Focșani elleni első mérkőzésre már teljesen egészséges leszek. Az a fontos, hogy a csapat százszázalékos legyen, motivált, koncentrált, hogy képes legyen betartani az edzői utasításokat, és hogy elérjük az idei szezon első célját, az F8-as döntőt, és e hét után egy kicsit fellélegezve, februárra hagyjuk a Román Kupát, és százszázalékosan a bajnokságra koncentráljunk. Ez egy nagyon fontos cél számunkra, és reméljük, hogy vasárnap már az F8-ban leszünk.

 

JAKOB LOWRANCE: Ez az első csapat amelyhez visszatértem!

Az amerikai játékos kicsit későn tért vissza a csapathoz, de motivált és készen áll. Beszélt a csapat céljairól és arról, hogy ez az első csapata, ahová visszatér, hiszen Marosvásárhelyen egy nagyon összeszokott csapatot talált, remek emberekkel, edzőkkel, játékosokkal, és ahogy ő fogalmazott: talán az ország legjobb nézőivel.

Mint mindenki másnak, nekünk is az a célunk, hogy bejussunk a kupadöntőbe, de lépésről lépésre, labdabirtoklásról labdabirtoklásra, és sikerülni fog.

 

 

CRISTI MUREŞAN: Harcolunk, hogy mi is több percet kapjunk

  A felkészülési időszak alatt úgy érzem, nagyon jól edzettünk. Fizikailag és játék szempontjából is készen állunk, már minden csapattársunkat ismerjük, a csapattársaimnak nagy kosárlabda tapasztalata van, és mi, a juniorok bizalmat kapunk tőlük, az edzőktől, és természetesen úgy megyünk a hétvégére, hogy mindkét mérkőzést meg akarjuk nyerni, és várjuk a csarnokban a szurkolók támogatását.

 

Csapatunk első hivatalos mérkőzéseit a Román Kupában játssza, amelynek „C” csoportját ezen a hétvégén Marosvásárhelyen rendezik.

A jegyeket már itt megvásárolhatjátok: https://csmtgm.ro/hu/6876-2/

HAJRÁ MVH VSK!

Share This