A Steaua Bukarest sem talált választ a kollektív játékunkra!

Marosvásárhelyi VSK – Steaua Bukarest 99-82 (21-22, 29-20, 26-19, 23-21)

Csapatunk pontszerzői: Mathis 24 (7×3), Gajovic 20 (4×3) + 13 lep!, Sánta 20 + 8 rek, Martinic 19 (1×3) + 11 assz!, Person 10 (2×3), Bölöni 3 (1×3), Engi Rosenfeld 3 (1×3). Játszott még: Șolopa, Borșa, Sólyom.

A múlt héten megsérült Lowrance nélkül Trif George edzőnknek ismét improvizálnia kellett a kosár alatt.

Martiniccsal, Personnal, Gajoviccsal, Șolopával és Sántával kezdte a mérkőzést.

Alig néhány másodperccel a kezdés után már 3-0-ra vezettek a steauások, Jovanovic triplája után. Az első pontjainkat a csapatkapitány Sánta szerezte, de a vendégek 8 ponttal elhúztak (3-11). Ez volt az a pont, amikor edzőnknek ki kellett kérnie az első pihenőt.

Sánta és Gajovic hozta vissza három pontra a mieinket, majd Martinic állította vissza a különbséget, a montenegrói volt az is, aki öt egymást követő pontjával először szerzett csapatunknak vezetést, de az első negyed vége a vendégek két büntetőjével zárult.

Alig telt el néhány másodperc a második negyedből, Anthony Mathis megkezdte előadását egy távoli kosárral, amit Bölöni és Gajovic triplái követtek. A vendégek edzője 30-24-es állásnál időt kért.

Mathis azonban megállíthatatlan volt: két triplával és három értékesített büntetővel egy 9 pontos szólót követően 12 pontra nővelte csapatunk előnyét, amelyre Martinic és Gajovic újabb hármast tett rá, ezzel a meccs legnagyobb rohamát produkálva a mieinknek. Stan egy and one-ja után „Gajo” újabb három pontot tett hozzá, 45-30-nál pedig újabb időt kért a Steaua edzője.

A vendégek fenyegetően közel kerültek, egy 9-0-s futás után visszajöttek 6 pontra, de Engi-Rosenfeld triplája éppen időben esett be. Stan kosara az első félidő legvégén, az utolsó tizedmásodpercben 8 pontos előnyt jegyzett a Trif tanítványoknak.

A harmadik negyedben, bár Sánta 10 pontra vitte a vezetésünket, Vragovic gondoskodott arról, hogy ne lógjunk meg túl gyorsan, és két pontra hozta vissza csapatát a meccsbe. 54-52

Több mint 4 perc kellett ahhoz, hogy visszaállítsuk a kétszámjegyű különbséget, és egy újabb 9 pontos futással már közel voltunk a +20-hoz…

Az utolsó negyedben Mathis folytatta tripla előadását, a megnyugtató különbséget pedig Martinic egy félkörön kívülről leadott „halálos” lövéssel hozta el, a terem pedig szinte felrobbant az örömtől, mert az eredményjelzőn 82-61 állt.

Innentől kezdve nem volt kérdéses a győztes kiléte, csak a két csapat közötti különbség.

Miután elhúztunk +27-tel, kicsit megpihentettük a „motorokat”, a vendégek kozmetikáztak az eredményen. Vragovics triplája 6 másodperccel a vége előtt fosztott meg minket a 20 pontos győzelemtől.

Emlékezetes este volt, talán a szezon egyik legjobbja, amelyre gyorsan elfogytak az online jegyek, de a helyszínen is elkeltek.

A telt csarnok remek hangulatot teremtett, a Blessed Dance Studio hölgyei extra ütemet varázsoltak (köszönjük Novatop), a Sportlife Shop által felajánlott 1000 eurós utalvány pedig a jövő hétvégi, Focsani elleni megmérettetésen várja gazdáját.

Szép volt srácok! Köszönet a szurkolóknak!

Hajrá MVH VSK!

Share This