Ma klubunk székházában sajtótájékoztató keretében ismertettük az NL-ben szereplő férfi kosárlabdacsapatunk vezetőségében bekövetkezett változásokat.

 

Faragó Péter lett a felnőtt csapatunk új edzője, Trif George pedig az utánpótláscsapatok koordinátora lesz, és átveszi a Liga 1-es csapat irányítását is.

 

A váltásról Trif George és klubunk vezetősége közös megegyezéssel döntött.

 

Faragó Péter (40 éves) a nemrég befejeződött szezonban a Liga 1-es csapatunkat irányította, és a szatellit csapatversenyben az első helyen zárta a bajnokságot.

Faragó 20 évig volt profi kosárlabdázó. Több magyarországi csapatban játszott, például az Atomerőmű Paksban, de külföldön, Cipruson és Görögországban is megfordult.

Edzői pályafutását 33 évesen kezdte, előbb a Vasas Budapest junior csapatát vezette, majd átvette a klub felnőtt csapatát.

A Debrecennél szakmai igazgatóhelyettesként és ifjúsági edzőként dolgozott, ezzel párhuzamosan a magyar U16-os válogatott edzője volt.

 

Faragó Péter a sajtótájékoztatón a következőket mondta, miután bejeletették kinevezését:

– „Először is szeretném kiemelni Barni (Szászgáspár), George (Trif) és Vlad (Pora) munkáját, amit a klubért tettek, feljutás a Nemzeti Ligábaba, a legjobb csapatok között eltöltött idényekkel. Szerintem kiváló volt, amit megvalósítottak, de nagy adag balszerencse társult az elmúlt szezon végén. Szeretném megköszönni a klubvezetésnek a lehetőséget, hogy egy sikeres Liga 1-es év után Vlad Porával együtt vezethetem a klub első szűmú csapatát . Egyelőre nem tudok sokat mondani, de szerencsére a kulcsjátékosokat meg tudjuk tartani, a cél pedig az, hogy fiatal marosvásárhelyi játékosokból építsük fel a csapatot, és a többiekkel együtt neveljük őket”

 

 Trif George 25 éve van jelen a marosvásárhelyi kosárlabda-jelenségben.

Egykori első ligás játékos, majd ifjúsági edző, koordinátor, segédedző, majd a marosvásárhelyi felnőtt csapat vezetőedzője, több bajnoki címet és érmet tudhat magáénak az országos junior bajnokságokban. A román U16-os válogatott edzője is volt.

Trif a csapatnál volt a másodosztály kezdetén is, amellyel a 2021-2022-es szezon végén feljutott az NL-ba, a 2022-2023-as idény végén a 11. helyen végzett, a most lezárult szezont pedig a 10. helyen zárta, miután a csapattal a Román Kupa nyolcas döntőjébe is bejutott.

 

Trif George alaposan kielemezte, hogy mi történt az elmúlt szezonban a felnőtt csapatunkkal:

– „Nagyon jól kezdtük a bajnokságot, ami azt a benyomást keltette, hogy jobbak lehetünk, de Martinic eltiltása, valamint Santa és Lowrance sérülése teljesen kibillentette a csapatot. Nem sikerült átigazolásokat végrehajtanunk, és nem sikerült időben helyre billenteni a hajót. Fizikailag és mentálisan is összeomlottunk. De ez egy jó szezon volt, nem kívánt befejezéssel. Összességében elégedett vagyok azzal, amit elértünk. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott engem és bennünket! Köszönet a szurkolóknak, akik támogattak minket! A klubvezetéssel együtt döntöttünk a váltásról. Korábban is dolgoztam már juniorokkal, és nagyon izgatott vagyok, hogy újra velük dolgozhatok.”

 

Köszönjük George!

 

 

A Marosvásárhelyi VSK igazgatója, Szászgáspár Barnabás megköszönte Trif George eddigi munkáját a klubnál, és megemlítette, hogy együtt fognak dolgozni a továbbiakban is.

A VSK igazgatója nem feledkezett meg a marosvásárhelyi kosárlabda első osztályba való visszatérésének kezdetén eltöltött nagyon nehéz időszakról sem.

 

– „George akkor is velünk volt, amikor VSK-ként feljutottunk a Liga1-be, majd egy évig CSU-ként szerepeltünk, vele együtt sikerült feljutnunk a NL-ba, ott sikerült bennmaradnunk, az elmúlt szezonban pedig újabb lépést tettünk előre. A szezon vége azonban az ismert okok miatt nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Két jó idényt zártunk a NL-ban, és mostantól kezdve a jövőben is együtt dolgozunk Georgeval, mint az utánpótláscsapatok koordinátora, és mint a Liga1-es csapatunk edzője.”

 

Vlad Pora továbbra is a felnőtt csapat segédedzője marad.

 

A következő idényre már alakul a csapat, van néhány biztos pont, de ezeket időben ismertetjük.

 

Sok sikert mindenkinek!

HAJRÁ MVH VSK!

Share This